Allt du behöver veta om vinterförvaring

Har du en båt som behöver vinterförvaring? Då finns det många olika alternativ att välja på. Om du inte har någon egen plats där du kan förvara båten kan du hyra ett utrymme hos ett företag. De flesta erbjuder både platser inomhus och utomhus. Till skillnad mot vad man kan tro är det inte heller några problem att förvara sin båt utomhus. Fortsätt läs för att få reda på mer om vinterförvaring och vad som är viktigt att tänka på.

Vinterförvaring i Stockholm

Om du har båt i Stockholmsområdet kommer du ha många olika alternativ och företag att välja bland. Ett exempel är Solna Marin som erbjuder vinterförvaring både för båtar och jetski. Du kan dessutom välja om den ska ligga i en varmhall som är larmad eller utomhus. Du behöver bara lämna båten vid en anvisad brygga och hämta upp den vid samma ställe när det är dags att sjösätta båten igen. Det som ingår när du har en förvaringsplats hos dem är bland annat upptagning, förvaring samt utvändig avspolning. För att bli beviljad en förvaringsplats måste din båt vara helt försäkrad. Du kan tidigast ta upp din båt för vinterförvaring i september.

Går det att komma och titta på båten?

Det är tillåtet att besöka lokalen där båten förvaras och dricka en kaffe och bara titta lite på båten. Dock har du inte tillträde till själva båten så länge den är i förvaring och du kan alltså inte utföra något arbete på den. Detta är en bestämmelse som de flesta företag har då det är tal om en försäkringsfråga. Dock erbjuder Solna Marin och många andra företag möjligheten att reparera och underhålla båten åt dig för en extra kostnad.

Vad finns det för olika typer av förvaringsmöjligheter?

När du ska välja vinterförvaring till din båt kan du normalt välja mellan fyra olika typer av förvaring. Den första är utomhus med eller utan någon form av täckning. Om du väljer täckning är det ofta i form av krymplast eller en presenning. Det andra alternativet är att förvara båten utomhus med masten på. Också här brukar du normalt bli erbjuden någon form av täckning. Det tredje alternativet är att förvara den i en kall inomhushall. Om du förvarar din båt inomhus har du normalt bara tillgång till båten om du bokar en tid. Det sista alternativet är att förvara båten i en uppvärmd inomhushall. Det som skiljer de olika alternativen åt är så klart priset. Det brukar vara ganska stor skillnad i pris på att förvara sin båt ute eller inne. Här får du själv fundera på vad som passar bäst för dig och hur mycket pengar du vill lägga på förvaring.

Hur gör jag om jag vill ha vinterförvaring?

Det enklaste är att söka på nätet efter företag som erbjuder vinterförvaring i din stad eller i närheten. När du hittar ett företag som du tycker är intressant är det enklast att kontakta dem och fråga om de har plats. De flesta ger dig möjlighet att skicka en förfrågan via ett formulär på deras hemsida. Där hittar du också mer information om vilka villkor de har för att de ska acceptera din förfrågan samt priser. Du hittar också info om hur stora båtar de accepterar och vilken typ av förvaring som finns tillgänglig. Glöm inte att vara ute i god tid för att vara garanterad en plats.