Köpa ny båtmotor

Ibland kan man inte längre serva sin nuvarande båtmotor utan behöver köpa en helt ny. Då finns det gott om återförsäljare i Sverige som man kan vända sig till. Det första som du bör besluta om är om du vill köpa en helt ny båtmotor eller om det räcker med en begagnad. Du kan ofta hitta en begagnad båtmotor i ett fullgott skick till ett rimligt pris.

Vilken typ av båtmotor behöver du?

Det första som du måste komma underfund med innan du går vidare till en återförsäljare är vilken typ av båtmotor du behöver. Det finns allt från mindre utombordare till större inombordare. Kanske vill du ha någonting liknande som din gamla båtmotor. Om du känner dig osäker kan du alltid höra med en återförsäljare som kan ge dig tips och råd. De kan också hjälpa dig att jämföra olika modeller och se vilken som passar bäst för dig och din båt. Välj gärna en återförsäljare som också utför service för du vet aldrig om något händer med din motor. Oftast kan du även få hjälp med att montera din nya motor efter köp om så skulle önskas. Det är inte alla som känner sig bekväma med detta. Precis som man måste lära sig att spela på online casino och spel som Live Roulette är också båtlivet något som man måste lära sig.

Sökbåt.se

Sökbåt.se är en annonssida där du kan hitta allt från båtmotorer till hela båtar. Du kan välja att endast söka på motorer för att få upp det som är relevant för dig. Här hittar du annonser från hela Sverige och kan enkelt kontakta försäljaren. Du kan till exempel välja att endast visa begagnade eller nya alternativ beroende på vad du är ute efter. De är både en annonssajt och en databas vilket innebär att det går att hitta mycket information på sajten. Du kan känna dig trygg i att alla försäljare som annonserar på denna sajt är medlemmar i något som kallas Sweboat vilket är Båtbranschen Riksförbund. De måste alltså följa en rad olika kriterier för att få annonsera på sajten.

Köpa en begagnad båtmotor

Det går naturligtvis titta på sajter som Blocket och Tradera om du är på jakt efter en begagnad båtmotor. Dock måste du tänka på att du inte har samma trygghet som när du köper hos en en auktoriserad återförsäljare. Eftersom en båtmotor kan kosta en hel del pengar gäller det att verkligen kolla upp köparen innan du slår till. Gör inga affärer utan att först ha sett motorn och fått ett bevis på att den verkligen funkar som den ska. Dock bör man inte räkna bort att köpa begagnad helt för det går faktiskt göra riktigt fina fynd om man tar sig tiden att leta. Tålamod är nyckeln när det kommer till att köpa begagnat.

Gå via tillverkaren

Ett annat sätt om du vill hitta en återföljare till din båtmotor är att gå via tillverkaren. Om du till exempel går in på Hondas svenska hemsida har du möjlighet att söka efter återförsäljare i närheten av där du bor. Då ser du direkt vilka butiker som ligger i närheten samt vilka typer av tjänster de erbjuder. En del erbjuder endast försäljning men många har också service. Genom att gå den här vägen är du säker på att du vänder dig till en auktoriserad återförsäljare vilket är ett stort plus.